Kontakt
9711 LAKSELV
IKA Finnmark IKS er interkommunalt arkiv for kommuner i Finnmark og skal bistå våre medlemmer med ulike tjenester for å sikre dokumentasjon av saksbehandlingen i kommunene.
Digital utstilling- "Ikke premiering for overvintring"
Her er er en digitalt ustilling av "Ikke premiering for overvintring"
Kommuner som ønsker å benytte seg av den fysiske utstillingen kan ta kontakt med oss. Send oss en mail med tidspunkt dere ønsker å sette opp ustillingen, hvilket lokale, kontaktperson med tlf./mail. til post@ikaf.no
Arkivdagen 2019 - "gjemt eller glemt"
75 år siden Norge ble frigjort etter 2. verdenskrig av russere nesten helt øst i vårt land.
Med frigjøringen fulgte deportasjonen av befolkningen i Finnmark og Nord-Troms samt destruering av all infrastruktur i landsdelen. "Den største katastrofen i norsk historie siden svartedøden" sa kong Olav. 70 år tidligere oppfordret han som kronprins fra England over eteren, befolkningen i nord :"«Adlyd ikke fiendens evakueringsordre. Stikk dere bort når tvangsevakueringa er forestående. Gjem dere på sikre steder.» Det kommer for tiden stadig nye bøker fra historikere og forskere som redefinerer Krigen i nord.
Et år i arkivet.
Solfrid Thunestvedt har avsluttet sitt engasjement hos oss som arkivmedarbeider hvor hun har jobbet bl.a. med ordning av ligningsarkiv.
Ved siden av jobb hos oss, har hun tatt fag ved vgs som forberedelse for studier.
Kjedelige saker skatt og fradrag, datalister, støvete papir og protokoller?
Nei, denne damen har fått et hjerte for arkivarbeid. Som en avskjedhilsen fra henne, får vi hennes opplevelser av hvordan ordningsarbeid oppleves.
Vi ønsker henne lykke til videre i livet og det store utland.
På jakt etter dokumenter?
Ta kontakt med oss og avtal tidspunkt i god tid.
Ta kontakt på mail: post@ikaf.no eller tlf. 78 46 46 60 (kl.0900-1400) mand-fred.
Norsk dokumentarv består også av dokumenter på kvensk.
Begrepet «kven» finner vi omtalt i de eldste skriftlige kilder vi har i Norge samt på gamle kart. Kvener er en nasjonal minoritet i Norge som kom til dagens Norge i nord, østfra i området Bottenvika.