Arkivsøk Smakebiter fra arkivet YouTube

Kontakt

IKA Finnmark IKS
Postboks 304
9711 LAKSELV
Tlf: 78 46 46 60
Faks: 78 46 47 55

IKA Finnmark er interkommunalt arkiv for kommuner i Finnmark og skal bistå våre medlemmer med ulike tjenester for å sikre dokumentasjon av saksbehandlingen i kommunene.

Riksarkivet 200 år

IKA Finnmark på YouTube

Så tidlig som på 1300-tallet huset Akershus slott Riksarkivets første hjem med diplomer og pergamenter skapt av den norske kongen. Etter hvert som Norge ble underlagt den danske kongen i unionstiden, ble arkivmateriale overført til Danmark og danskekongens arkiv. Fra 1570-årene begynte Akershus igjen å huse et arkiv, Stattholderarkivet, og på 1700-tallet begynte patriotiske embetsmenn å kalle arkivet for Det norske arkiv. Dette la grunnlaget for den første bestemmelsen om Riksarkivet som ble etablert 6. juni 1817, for 200 år siden i dag.

I denne forbindelsen har IKA Finnmark opprettet en egen YouTube-kanal hvor vi vil publisere opplæringsvideoer om forskjellige emner. Kanalen kommer du til ved å klikke på denne lenken.

Utsnitt av YT-kanal.png

For øyeblikket har vi publisert to spillelister, Avlevering av arkiv og Google søketips. I den første serien er én video publisert — "Merking av arkivbokser" — hvor vår fagleder for depot, Galina Isaksen, forklarer hvordan arkivbokser skal merkes. Flere opplæringsvideoer vil fortløpende bli publisert i denne spillelisten. I den andre serien har vi publisert fire videoer som tar et lite dypdykk i avansert søk i forskjellige søkemotorer, primært Google.

Tips en venn Skriv ut